Hi-Safe verwelkomt u op IT Room Infra in Den Bosch

Hi-Safe borgt uw bedrijfscontinuïteit door het beperken van brandschade aan bedrijfsmiddelen met oplossingen op het gebied van ruimte- en objectblussing. Bezoek onze stand op het kennisevent over computerruimtes, datacenters en Cloud computing en wij tonen u graag hoe onze oplossingen uw data beschermt. 

 

Onderhoudscertificaat Blusgasinstallatie

EvelineMet trots neemt Eveline het onderhoudscertificaat blusgasinstallatie in ontvangst van het CIBV.
Dit is een erkenning dat wij kwaliteit leveren als het gaat om het borgen van bedrijfscontinuïteit door het beperken van (brand)schade aan bedrijfsmiddelen.

Mepavex Logistics in Bergen op Zoom

16707258_1235402673174599_544657512316812271_o[1]Onze Manager Marketing & Communicatie op bezoek bij Mepavex Logistics in Bergen op Zoom. Jansen: “Indrukwekkend om te zien hoe Mepavex met de unieke blusmiddelen en blusprincipes van Hi-Safe – één van onze business units van Hertek – (brand)schade aan bedrijfsmiddelen beperkt. We hebben ook hier weer met passie de juiste oplossing bedacht, waardoor Mepavex haar bedrijfscontinuïteit borgt. Ben trots op dit meesterwerk!”

Tapijtproductie op volle toeren

imgl8931-mediumBetap fabriceert circa 50 miljoen m2 tapijt per jaar. Om de continuïteit van het geavanceerde productieproces te garanderen, heeft Hi-Safe diverse blusgasinstallaties gerealiseerd. Ook bij de nieuwe productielijn droogovens.

Tapijt produceren kost veel ruimte. Zeker als je het gehele proces, inclusief garen maken, tuften en finishen in eigen huis doet, zoals Betap. Neem daar de groeiambities van het familiebedrijf bij en je begrijpt waarom er een nieuwe bedrijfshal naast de bestaande vestiging in Genemuiden verrijst. De nieuwbouw biedt onder andere ruimte voor een ultramoderne finishing lijn om tapijten af te werken. Zo wil Betap haar sterke naam op het gebied van post production consolideren.

Afwerking van hoge kwaliteit
De nieuwe productielijn bestaat uit twee groepen droogovens van in totaal 16 secties, die weer in compartimenten zijn verdeeld. Hier worden imgl9011-mediumhalffabricaat tapijten, bestaande uit een gronddoek met los garen, met een laag latex of lijm afgewerkt en versterkt. “Dat proces van verlijmen en drogen moet bij voorkeur snel gebeuren en vergt veel droogcapaciteit”, licht projectleider Gerrit Beens toe. Het bedrijf produceert immers bijna volcontinu (24/6).

Hete ovens
In de droogovens worden temperaturen van 200 graden Celsius behaald, met een veiligheidsmarge van 60 graden. Bij een hogere temperatuur dan 260 graden komt de productie en daarmee de continuïteit van het bedrijf in gevaar. Om eventuele brand(schade) te voorkomen, wordt een grote blusgasinstallatie met 2 bluscommandopanelen en 32 CO2-cilinders gebouwd. “Door met CO2 te blussen, voorkomen wij dat de sprinklerinstallatie wordt geactiveerd en daarmee schade aan machines ontstaat. Schade aan machinedelen en elektronica levert al snel twee weken stilstand op.”

Blusgasinstallatie met CO2imgl8974-medium
Temperatuursensoren (Fenwal melders) in de ovens slaan bij temperaturen boven 260 graden alarm, waarna de operator 30 seconden tijd heeft om de locatie te verlaten of eventuele blussing (nodeloos alarm) alsnog te onderbreken. Door compartimentering blijft de blussing altijd beperkt tot de droogsectiewaar de detectie plaatsvindt. “Aangezien er nooit mensen in de droogovens aanwezig zijn, was het niet nodig om het voor de mens onschadelijke inert gas toe te passen. Blussing met CO2 volstaat en is goedkoper.”

Betrouwbaarheid bewezen
De keuze voor een blusgasinstallatie van Hi-Safe (onderdeel van de Hertek Groep) lag volgens Beens voor de hand. Sinds 2005 heeft Betap immers al meerdere blusgasinstallaties door Hi-Safe laten installeren, zowel met CO2 (bedrijfshallen) als Inert gas (serverruimte). “De systemen moeten honderd procent betrouwbaar zijn en hebben dat inmiddels bewezen. Bovendien willen wij bij storing eventuele downtime beperken; Hi-Safe heeft de hoge imgl8957-mediumservicegraad die daarbij hoort. Bij storing is er altijd snel een monteur op locatie, met kennis van zaken, om de productie weer snel op gang te brengen. Bovendien begeleiden zij ons ook bij de hele certificering.” Medio december 2016 wordt de nieuwe blusgasinstallatie opgeleverd.

Minkels kiest voor het innovatieve brandblussysteem EXXFIRE

 Minkels kiest voor het innovatieve brandblussysteem EXXFIRE

 Veghel, Nederland, 14 november 2016 – Leverancier van datacenterinfrastructuur Minkels – onderdeel van het beursgenoteerde Legrand (NYSE Euronext Paris: LR) – ziet een toenemende wereldwijde vraag naar beveiligings- en veiligheidsoplossingen voor datacenters. Dit wordt onder andere veroorzaakt door de strengere eisen die gesteld worden aan datacenters. Gartner (2015 CIO Survey) en Forrester (Sizing the cloud security market) bevestigen deze trend. Minkels speelt in op de vraag uit de markt en gaat een samenwerking aan met Hi-Safe en EXXFIRE, respectievelijk leverancier en producent van dit innovatieve brandblussysteem.

 

De markt vraagt steeds meer om veiligheidsoplossingen voor datacenters. Daarom biedt Minkels nu een brandblussysteem aan als optie voor de MatrixCube. Vincent Liebe, Marketing Manager bij Minkels: “We hebben gekozen voor het Nederlandse EXXFIRE, vanwege hun state-of-the-art branddetectie- en blussystemen voor schakel- en serverkasten slotspie. Het brandblussysteem van EXXFIRE beschermt hoogwaardige IT-systemen tegen brand, zonder schade aan de hardware aan te brengen. Het systeem is plug-and-play, betrouwbaar en onderhoudsarm en is hiermee een perfecte aanvulling op de MatrixCube die eveneens betrouwbaar en eenvoudig te installeren is.”

achteraanzicht-matrixcube_nl-markt-small

Het brandblussysteem van EXXFIRE is zo ontworpen dat het een gesloten server rack als de MatrixCube kan beschermen, evenals de power distribution units. Edwin Verver, CCO bij EXXFIRE: “Het systeem is voorzien van drie optische sensoren. Deze sensoren weten rook te detecteren, lang voordat brand op zal treden. Het unieke van het EXXFIRE™ systeem is de gepatenteerde koelgasgenerator. Deze robuuste stikstofgas (N2) opslag technologie is ontwikkeld door TNO voor het European Space Agency-programma (ESA). Het benodigde stikstofgas[1] is drukloos opgeslagen en komt vrij zonder enig residu en op kamertemperatuur. Stikstof verandert de luchtsamenstelling, waardoor het zuurstofgehalte daalt en zo brand voorkomt of in de kiem smoort. Daarom is een dergelijk brandblussysteem ideaal voor een gesloten en geïntegreerde rackoplossing, zoals de MatrixCube.”

 

Liebe vult aan: “Uiteraard hebben we het systeem samen met Hi-Safe en EXXFIRE grondig getest. De positieve testresultaten geven ons veel vertrouwen in het systeem en in onze samenwerking.” Het brandblussysteem van EXXFIRE is nu beschikbaar als optie voor de MatrixCube. Op 15 november zal Minkels haar micro datacenter de MatrixCube – voorzien van het EXXFIRE systeem – presenteren op IT Room Infra.

 

***

 

Over EXXFIRE BVexxfire1500openkap

EXXFIRE BV een Nederlandse start-up met wereldwijde ambities heeft een brandblussysteem ontwikkeld op basis van een revolutionaire,

wereldwijd gepatenteerde technologie voor drukloze gasopslag. Het EXXFIRE systeem beschermt hoogwaardige IT-systemen tegen brand, zonder schade aan de hardware aan te brengen. Het systeem is plug-and-play, betrouwbaar en onderhoudsarm. EXXFIRE wordt in de Benelux vertegenwoordigt door Hisafe te Dordrecht – onderdeel van de Hertek Groep, meer info over EXXFIRE: www.exxfire.com.

 

Over Minkels

Minkels is een kennisgedreven producent en wereldwijd leverancier van kwalitatief hoogwaardige oplossingen voor datacenterinfrastructuur. Het merk Minkels maakt onderdeel uit van het merkenportfolio van Legrand, een beursgenoteerde organisatie (NYSE Euronext Paris: LR) met een wereldwijde afzet binnen de markten voor laagspanningsinstallaties, datanetwerken en datacenters. Legrand is aanwezig in meer dan 180 landen en behaalde in 2015 een omzet van 4,8 miljard euro. De producten van Minkels vallen op dankzij innovatie en flexibiliteit. Klanten zijn altijd verzekerd van de nieuwste datacentertechnologieën, modulaire oplossingen die beantwoorden aan klantspecifieke en evoluerende businessbehoeften. Meer informatie over Minkels: www.minkels.com

 

Over Hi-Safe

Hi-Safe is onderdeel van de Hertek Groep, een internationale onderneming met drie vestigingen. Hi-Safe in Dordrecht; Hertek Hoofdkantoor, Hertek Safety en Hertek Care in Weert en Hertek GmbH in Berlijn. Iedere business unit kent zijn eigen specialisme:

Hi-Safe (Blussystemen en Explosie-onderdrukking en leverancier voor Exxfire) met als belangrijkste missie: bedrijfscontinuïteit borgen door het beperken van (brand)schade aan bedrijfsmiddelen. Hertek Safety (Branddetectie, Noodverlichting en Ontruimingsalarmsystemen): veiligheid garanderen voor mensen en middelen in gebouwen en Hertek Care (Zorg en Communicatie): veiligheid en welzijn garanderen voor mensen in de zorg. Elke business unit werkt tevens vanuit belang van de klant en vanuit de Hertek Groep en kan daardoor maatwerk totaaloplossingen aanbieden. Hi-Safe en de Hertek Groep leveren een breed en gevarieerd pakket van hoogwaardige en innovatieve producten/systemen en diensten. Meer info over Hi-Safe op https://hisafe.nl/

 

***

 

Voor meer informatie voor de pers:

 

EXXFIRE BV

Edwin Verver, CCO

edwin.verver@exxfire.com

+31 (0)85 4017972

 

Minkels

Vincent Liebe, Marketing Manager

Vincent.liebe@minkels.com

+31(0)413 311187

 

Hi-Safe

Juri de Poorter, Sales Manager

juridepoorter@hisafe.nl

+31(0)78 6171744

 

 

 

[1] Stikstofgas heeft geen ODP- (Ozone Depletion Potential) en GWP- (Global Warming Potential) waarde. Ook zijn er geen negatieve gevolgen voor mens, IT-systemen of hardware. Het geluidsniveau van de gasproductie blijft ruim onder het toegestane niveau van <90dB.

Hertek Groep lanceert ExxFire®1500

ESSEN (D) – De Hertek Groep heeft de ExxFire®1500 geïntroduceerd. Het innovatieve blussysteem is door ExxFire B.V. ontwikkeld op basis van koelgasgenerator-technologie uit de ruimtevaart van TNO/ESA. De ExxFire®1500 combineert aspiratie- en blustechniek voor het onderdrukken van brand in kasten met bedrijfskritische apparatuur, zoals serverracks en besturingskasten.

De marktintroductie van de ExxFire®1500 vond plaats op de beursstand van de Hertek Groep tijdens de internationale vakbeurs Security Essen. Het systeem is per direct leverbaar in de Benelux en Duitsland. De distributie en service zijn in handen van twee bedrijven uit de Hertek Groep: Hi-Safe (Nederland en België) en Hertek GmbH (Duitsland en Luxemburg). De samenwerking tussen ExxFire en de Hertek Groep werd bekrachtigd door de officiële contractondertekening op de beursstand. Harm Botter (directeur ExxFire B.V.) en Marcel Hermkens (directeur Hertek B.V.) tekenden een contract voor duurzame samenwerking.

Innovatieve technologie

De blustechniek van de ExxFire®1500 is gebaseerd op technologie die TNO voor ESA heeft ontwikkeld ten behoeve van ruimtevaarttoepassingen. ExxFire heeft deze technologie van TNO in exclusieve licentie verkregen en zes jaar gewerkt aan de productontwikkeling van het blussysteem.

Het systeem is van Nederlands fabricaat en speciaal ontwikkeld voor gesloten kasten waar operationeel kritische processen draaien. “Omwille van bedrijfscontinuïteit moeten deze processen altijd blijven draaien en dienen ze bij brand zo weinig mogelijk schade op te lopen”, licht commercieel directeur Edwin Verver van ExxFire toe. Dat garandeert het bedrijf door gebruik te maken van aspiratie voor vroegtijdig en snel detecteren en koelgasgeneratoren, gevuld met stikstof in vaste vorm. Drie (Apollo) optische sensoren detecteren de aangezogen lucht continu op rook. Nadat twee van de drie sensoren rook hebben gedetecteerd en de interne software ‘overtuigd’ is dat er geen sprake is van vals alarm, wordt het pre-alarm geactiveerd. Indien niet voortijdig manueel wordt ingegrepen, schakelen de ventilatoren uit en treedt de blussing in werking. Door een chemische reactie komt de stikstof in 15 tot 20 seconden op kamertemperatuur en op lage druk vrij, waardoor verdere schade aan bedrijfskritische elektronica wordt voorkomen.

Eenvoudig installeren en onderhoudsvrij

De blustechniek van de ExxFire®1500 is uniek. Hi-safe, gespecialiseerd in blusgas- en explosieonderdrukking licht dit toe: “Normaal bewaar je het blusmiddel in gas- of poedervorm en onder druk. Door stikstofgranulaat in een drukloos systeem toe te passen, kun je het onderhoudsvrij opslaan en zijn de total cost of ownership veel lager. Dit systeem is eenvoudig te installeren, zowel opbouw als inbouw, en vergt nauwelijks onderhoud; dat bespaart kosten.”

Levering

Dankzij de samenwerking met ExxFire brengt Hi-Safe de koelgastechnologie binnen handbereik van installateurs en kastenbouwers. “Installateurs werken liever met drukloze systemen”, beaamt ExxFire directeur Harm Botter, die verheugd is met de samenwerking. “Wij doen bij voorkeur zaken met uitdagers in de industrie, zoals de Hertek Groep. Zulke partijen hebben het meest te winnen en verspillen hun energie niet aan interne strijd. Ik ben onder de indruk van hun verkoopteams en marktkennis. Samen zullen wij dit jaar de eerste exemplaren van de ExxFire®1500 in de markt zetten.” Het nieuwe blussysteem is verkrijgbaar bij Hi-Safe (Nederland en België) en Hertek GmbH (Duitsland en Luxemburg).